Apteekkipalvelut

Reseptilääkkeet
 
Resepti on voimassa enintään kaksi vuotta määräämis- tai uusimispäivästä lukien.  
Sähköiset  reseptien uusiminen on myös mahdollista apteekissamme. Uusintapyynnön lähettäminen vaatii henkilökohtaisen käynnin apteekissa tai reseptin haltijan kirjallisen suostumuksen.

Lääkityksen tarkistuspalvelu

Huolettaako oma tai läheisen lääkitys, käytettyjen lääkkeiden yhteensopivuus tai lääkkeiden ja ravintolisien yhteensopivuus?

Lääkityksen tarkistuspalvelussa selvitetään asiakkaan kokonaislääkitys ja tarkistetaan epätarkoituksenmukaiset päällekkäisyydet ja yhteensopimattomuudet. Lisäksi varmistetaan lääkkeiden oikeat ottoajankohdat suhteessa ruokailuun, vuorokaudenaikaan ja muihin lääkkeisiin sekä tehdään huomioita lääkkeiden soveltuvuudesta iäkkäille.

Palveluun kuuluu noin puoli tuntia kestävä tapaaminen, jossa käsitellään asiakkaan tarpeiden mukaan esimerkiksi lääkehoidon oikeaa toteutusta. Asiakkaalla on mahdollisuus kysyä ja keskustella lääkkeistä ja niihin liittyvistä ongelmista tai huolista rauhallisessa ympäristössä. Tarkistuksesta annetaan kirjallinen yhteenveto, jonka avulla saatu neuvonta on helppo muistaa. Yhteenvedon voi tarvittaessa myös näyttää lääkärille.

Palvelun hinta on 40 euroa (sis. ALV 24%).

Lääkkeiden koneellinen annosjakelu
 
Apteekkimme tarjoaa asiakkailleen koneellista annosjakelua. Asiakas saa säännöllisesti käytettävät lääkkeet kerta-annospusseissa. Annosjakelulääkkeet toimitetaan asiakkaalle kahden viikon erissä, jolloin muutokset lääkitykseen voidaan muokata joustavasti.

Annosjakelun aloittamisen yhteydessä asiakkaan kokonaislääkitys ja lääkkeiden yhteensopivuus tarkistetaan. Annosjakelu sopii erityisen hyvin iäkkäille henkilöille, joilla on paljon lääkkeitä käytössään. Annosjakelu edistää lääketurvallisuutta ja lääkehoidon onnistumista.

Palvelu on maksullista. Säästöä kertyy kuitenkin siitä, että lääkkeet jaellaan yksikköhinnoiltaan halvimmista pakkauksista ja siitä, että kotiin ei kerry turhia lääkkeitä.

Lääkevaihto
 
Voimme vaihtaa reseptilääkkeen apteekissa edullisempaan rinnakkaisvalmisteeseen, jos lääke kuuluu vaihtokelpoisten lääkkeiden luetteloon eikä lääkäri tai asiakas kiellä vaihtoa. Jos asiakas haluaa kieltää lääkevaihdon, hän joutuu itse maksamaan viitehinnan ja ostamansa lääkkeen hinnan erotuksen. Kysy tarkempia ohjeita apteekista.

Kelakorvaus
 
Asiakas saa kelakorvauksen ostamistaan kela-korvattavista lääkkeistä, perusvoiteista ja kliinisistä ravintovalmisteista suoraan apteekista esittämällä kela-kortin. Samalla kertaa ostetuista lääkkeistä korvataan enintään 3 kuukauden lääkkeet.
 
Lääkekaton (605,13 euroa/ vuosi, vuonna 2018) täyttymisen jälkeen asiakas maksaa omavastuuta vain 2,50 euroa lääkettä kohti.

Kysy lisää henkilökunnaltamme!